دکل چراغ چیست ؟

دکل چراغ یا دکل روشنایی چیست؟ یکی از انواع دکل‌ها که برای روشنایی فضاهای باز خارجی استفاده می‌شود. ساختار این سازه‌ها به گونه‌ای طراحی شده است که از ارتفاع زیادی برخوردار هستند. یکی دیگر از ویژگی های این دکل‌ها این است که دارای تعدادی پروژکتور هستند. سازه این دکلها به شکل چند وجهی هستند این تجهیزات دارای پوشش گالوانیزه‌گرم ( Hot Dip Galvanaized ) بر روی ورقه‌های فلزی فولادی ST37 هستند.جالب است بدانید که تعداد و سایز، ابعاد هر کدام از این قطعات پیش از ساخت سازه‌ها مشخص می شوند. یکی از مهمترین کاربردهای دکل‌های روشنایی امکان نصب پروژکتور به میزان دلخواه است.

معمولاً در این در ارتفاعات زیر 15 متر این دکل ها از چراغ های ال ای دی استفاده می‌شود. جنس این دکل های روشنایی را معمولاً از متریال هایی مانند فولاد با پوشش گالوانیزه گرم انتخاب می کنند. این موضوع باعث می شود که دکل های مورد نظر در برابر آب و هوای مختلف و شرایط اقلیمی متفاوت دوام زیادی داشته باشند. معمولاً ارتفاع این دکل های روشنایی را از بین 12 تا 30 متر انتخاب می‌کنند. دکل ها یا برج های روشنایی دارای دو نوع سبد هستند که یکی از آن ها به صورت هد متحرک و دیگری هد ثابت هستند. سبدهایی که به صورت متحرک طراحی شده اند به در دو نوع هندل دستی و سبد متحرک با استفاده از موتورهای الکتریکی می‌باشد.

مشخصات دکل چراغ چیست ؟

دکل روشنایی که با عنوان دکل چراغ شناخته می شود. همانطور که قبلاً اشاره شد، این دکل ها در انواع مختلفی طراحی و ساخته می‌شوند. دکل ها یا برج های نوری را معمولاً از جنس فولاد به صورت چند وجهی می سازند. بخش بیرونی و درونی در این دکل ها پوشیده شده از گالوانیزه گرم می باشد که این عمل با غوطه‌وری سازه تولید شده در وان مذاب روی صورت می پذیرد. اکثر دکل های روشنایی از لحاظ ساختاری شباهت زیادی به همدیگر دارند. این تجهیزات از لحاظ مشخصات کاربردی و فنی با یکدیگر تفاوت دارند. دکل های چراغ از لحاظ نورپردازی نیز دارای دسته بندی هایی هستند. براساس این دسته بندی دو نوع دکل روشنایی تلسکوپی و  برج استادیومی وجود دارد.

دکل چراغ

برج های نوری تلسکوپی :

دکل های تلسکوپی نوری را با استفاده از هدهای دایره‌ای شکل طراحی می کنند. در این نوع برج های نوری پروژکتورها را به شکل متقارن قرار می‌دهند. در این نوع برج‌های نوری ارتفاع و تعداد چراغ‌ها به عنوان تعیین کننده شعاع نوری است. بنابراین هر چقدر که ارتفاع دکل چراغ بیشتر باشد از لحاظ روشنایی منطقه بیشتری را تحت پوشش قرار می‌دهند. معمولاً این دکل ها در ارتفاعات 6 تا 30 متری تولید می‌شوند و شکل روشنایی آن به شکل چند طرفه می‌باشد. بهترین مکان‌هایی که برای استفاده از دکل‌های تلسکوپی پیشنهاد می‌شود مناطق باز وسیع است.

دکل های روشنایی استادیومی :

دکل چراغ استادیومی این قابلیت را دارد که در یک نقطه تمرکز کند و نور را به یک جهت خاص بتاباند. معمولاً از این دکل ها یا برج های نوری استادیومی در چهار گوشه استادیوم‌ها استفاده می‌کنند. هد مخصوص این دکل ها را به صورت پرده‌ای ( مستطیل شکل ) می‌سازند و پروژکتورهایی که بر روی آنها نصب می‌کنند به شکل ردیفی هستند. این دکل ها را به سه صورت هد ثابت بدون نردبان- حفظ و جانپناه ، با نردبان- حفاظ و جانپناه و هدهای متحرک به همراه الکترو موتور ، گیربکس و تابلو برق ساخته می‌شوند.

تولید برج نوری

مشخصات فنی دکل روشنایی :

یکی از مهمترین مواردی که در ساخت دکل‌های روشنایی مهم است مشخصات فنی این تجهیزات می‌باشد. این مشخصات شامل میزان استحکام، قدرت و نوع ساخت این تجهیزات می‌باشد که در قیمت دکل های نوری تاثیر بسزایی دارد. اما سوالی که اکثر افراد مطرح می کنند این است که مشخصات فنی دکل های چراغ شامل چه مواردی می باشد.

دکل چراغ شامل مشخصات فنی است که عبارتند از:

  • میزان اورلپ در قطعات،
  • ارتفاع هر قطعه از برج نوری
  • ارتفاع نهایی سازه پس از اورلپ
  • ضخامت ورق فولادی هر یک از قطعات،اندازه دهانه پایین و دهانه بالای برج
  • ابعاد بیس پلیت و ضخامت آن
  • تعداد ، ابعاد ، شکل و ضخامت لچکی ها
  • تعداد ، ابعاد و جاگذاری سوراخ های بیس پلیت
  • مشخصات الکتروموتور
  • گیربکس
  • تابلو برق
  • نوع پوشش ورق ها
  • اندازه هد برج
  • تعداد وجوه

در تولید برج نوری، دکل های نوری به شکل معمول از قطعه‌هایی با اندازه ی 6 متری تولید می‌شوند که به شکل هم‌پوشانی و اورلپ در هم فرو رفته و در یکدیگر قفل می‌شوند. معمولاً بخش پایانی در این دکل‌ها ارتفاعی کمتری نسبت به سایر قسمت‌ها دارند.

مشخصات برج نوری

ضخامت ورق های فولادی به کار رفته در ساخت دکل ها :

دکل چراغ را معمولاً با استفاده از ورق‌های فولادی می‌سازند. یک قانون در ساخت این سازه‌ها وجود دارد که هر اندازه این دکل ها بزرگتر باشند ضخامت ورق‌هایی که برای ساخت آنها به کار می‌رود بیشتر می‌باشد. این افزایش ضخامت را در قطعات پایینی بیشتر مشاهده می‌کنیم. در قطعات بالاتر ضخامت سازه‌ها کمتر هستند. میزان ضخامت ورق هایی که در این سازه ها استفاده می‌شود بستگی به مشخصات فنی دارد که از سوی کارفرما درخواست می‌شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *